Sterren.nl

Playlist van Sterren.nl

Volledige playlist Luister LIVE

Over Sterren NL

Sterren NL maakt onderdeel uit van AVROTROS; een Nederlandse omroep welke onderdeel uitmaakt van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). In 2014 zijn de omroepen AVRO en TROS gefuseerd tot één publieke omroep. Daarvoor maakte Sterren NL deel uit van de TROS. TROS is in 1964 opgericht omdat een groeiend aantal Nederlandse burgers zich niet thuis voelde in het gesloten politiek en religieus publieke bestel. De stichter van de omroep, Joop Landré bedacht de naam TROS: Televisie en Radio Omroep Stichting. De TROS richt zich op het totale publiek en brak hiermee in de jaren 60 het traditionele en gesloten bestel. De omroep is met 500.000 leden de grootste van Nederland en behaalt sinds jaar en dag de hoogste kijkaandelen.

Ontstaan Sterren NL

Op 29 april 1971 zond de TROS voor het eerst het muziekprogramma ‘Op losse groeven’ uit, inmiddels beter bekend als ‘Op volle toeren’. Met dit programma ontstond de liefde voor het Nederlandse lied. De afgelopen 40 jaar heeft de TROS veel Nederlandse muziek opgeleverd. Sinds 2005 heeft muziek bij de TROS een aparte verzamelnaam: Sterren NL. Sterren NL is het multimediale platform van omroep AVROTROS op het gebied van Nederlandstalige en volkse muziek. Het platform bestaat uit een digitaal radiostation, een app en reguliere zendtijd op de publieke zenders. Sterren NL besteedt voornamelijk aandacht aan Nederlandse artiesten die actief zijn op het gebied van Nederlandstalige muziek en houdt het cultureel erfgoed in stand door clips van 40 jaar oud aan te bieden op zijn website. Het platform is de plek voor Nederlandse muziekliefhebbers en brengt fans en artiesten dichter bij elkaar.  

Visie van Sterren NL

Sterren NL heeft als doel om zoveel mogelijk Nederlandstalige muziekliefhebbers aan haar, en daardoor aan AVROTROS, te binden. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via de participatie bij prijsvragen en acties. Met een groot, publiekelijk draagvlak creëert Sterren NL, als onderdeel van een publieke omroep, haar bestaansrecht.

Daarnaast heeft Sterren NL als missie om een belangrijk en populair onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur, namelijk Nederlandstalige muziek, uit te lichten, te archiveren en te promoten.