Sterren.nl

Playlist van Sterren.nl

Volledige playlist Luister LIVE
Terug naar nieuws overzicht

Tino, Wesly en André genomineerd voor een Edison

04 december 2018

Lucas van Leeuwen heeft vanmorgen in Gouden Uren op Sterren NL Radio de drie genomineerden bekendgemaakt voor de Edison POP prijs in de categorie Hollands. Hij belde met Tino Martin, Wesly Bronkhorst en André Hazes om het goede nieuws te brengen.

De jurymotivaties: 

Tino Martin - Thuis komen pas de tranen - Studio 1
Al twee keer eerder werd de Edison Pop prijs in deze categorie toegekend aan Tino Martin. Het zegt iets over zijn status als zanger van het Hollandse lied. Dit album is een stap verder, persoonlijk en autobiografisch over verlies en verdriet. Zijn onlangs op zeer jonge leeftijd overleden zus is voor Tino niet alleen een groot voorbeeld, maar ook een inspiratie voor een aantal bijzondere songs op dit album.

Wesly Bronkhorst – Trots - NRGY Music
Deze Amsterdamse volkszanger levert na precies tien jaar zijn tweede album af. Met daarop dè kroegenhit van afgelopen zomer ‘Trots op jou’. Dit nummer bleek ook het meest gestreamde Nederlandse liedje van het afgelopen jaar. Op dit album laat Bronkhorst de liedjes horen die dit genre onverwoestbaar en herkenbaar maakt, met begrijpelijke teksten en traditionele begeleiding.

André Hazes - Anders - 8ball Music
Na twee succesvolle albums laat Hazes op ‘Anders’ een wat ander geluid horen. Van stampende funk met blazers en disco naar de gekende midtempo ballads waarin hij opnieuw uitblinkt. Met dit album laat Hazes horen niet meer te leunen op een oud geluid van de familie, maar dat hij definitief zijn eigen weg heeft gevonden. Een eigentijdse Hollandse sound die past bij 2019.

De jury bestaat dit jaar uit: Menno de Boer (voorzitter), Annemieke Schollaardt, Birgitte de Winter, Daniël Dekker, Wilbert Mutsaers, Diederik van Zessen en Robert Haagsma.

Ook interessant