Sterren.nl

Playlist van Sterren.nl

Volledige playlist Luister LIVE
Terug naar nieuws overzicht

Onuitgebracht nummer Hazes opgedoken

30 juni 2016

Vandaag, op de 65e geboortedag van André Hazes, is een nog nooit uitgebracht nummer opgedoken: ‘Op de schoorsteen staat een foto’.

Vanavond bij RTL Late Night, in een speciale thema-uitzending, zal het nummer voor het eerst te horen zijn. André schreef het nummer met zijn neef Tony Le Roy in 1980 en nam het oorspronkelijk op voor zijn album ’n Vriend. Het is een lied van vóór André’s grote doorbraak en heeft dezelfde sfeer als 'Eenzame Kerst' en 'De Vlieger'. De track is vanaf 23:00 uur exclusief te streamen via Spotify.

Op deze bijzondere dag spelen de kerken door zijn stad Amsterdam de klanken van ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Om 15:00 uur begint de Westertoren, om via de Munttoren en de Zuidertoren om 16:30 uur te eindigen met de beiaard van de Oudekerkstoren.

Bovendien is Paradiso Amsterdam vanavond omgetoverd tot een klein Leidseplein, waar we een pilsje doen op zijn leven en zijn muziek. Special guest Vjèze Fur covert zijn favoriete Hazes tunes en Roxeanne Hazes zal enkele van haar favoriete klassiekers ten gehore brengen. 

Foto: Jan Vis

Ook interessant