Sterren.nl

Playlist van Sterren.nl

Volledige playlist Luister LIVE
Terug naar nieuws overzicht

Jan Smit krijgt onderscheiding voor 20-jarig jubileum in Vlaanderen

20 september 2017

Dit jaar is het twee decennia geleden dat de 11-jarige Jantje Smit doorbrak met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ in Nederland en in Vlaanderen.

Het was het begin van een indrukwekkende carrière voor de Volendammer, die doorheen de jaren is uitgegroeid tot een vaste waarde in de internationale showbizz. De Nederlandse Consul-generaal Frans Bijvoet heeft Jan Smit op dinsdag 26 september uitgenodigd in z’n ambtswoning in Antwerpen voor de uitreiking van een bijzondere onderscheiding naar aanleiding van Jan z’n 20-jaar carrière in Vlaanderen: “Op z’n 31ste is hij nog steeds één van de beste en grootste culturele exportproducten van Nederland, die het internationaal ook erg goed doet. Jan heeft niet alleen een succesvolle solocarrière uitgebouwd, samen met zijn KLUBBB3-collega’s Christoff en Florian Silbereisen, scoort hij ook internationaal. Dinsdag wil ik Jan bedanken én feliciteren voor zijn unieke verdienste in België. De voorbije twintig jaar heeft hij veel harten veroverd van de Vlamingen én de Nederlanders die in Vlaanderen wonen, maar ook van alle Belgen die houden van zijn Duitstalig repertoire. Vanwege al deze verdiensten krijgt hij de bijzondere onderscheiding: ’Carrièreprijs voor 20 jaar Jan Smit in België'.

Jan is blij verrast en reageert erkentelijk op de onderscheiding: “Ik vind het sowieso al fijn dat mensen mij uitnodigen en ik vind het een eer dat ik aanstaande dinsdag verwacht wordt in de ambtswoning van de Nederlandse Consul-generaal. België is voor mij erg belangrijk als Nederlandse artiest. Al meer dan twintig jaar voel ik mij hier thuis. Hier wonen mijn vrienden, collega-artiesten en het publiek dat mij telkens begroet met een warme welkom. Dankbaar en geëmotioneerd neem ik volgende week de prijs en erkenning in ontvangst. Dit wordt voor mij een bijzondere dag, net als 10 maart, wanneer ik voor het eerst mijn opwachting maak in het Antwerpse Sportpaleis. Het concert Jan & Alleman wordt het hoogtepunt van het jubileumjaar 20 jaar Jan Smit in België.”

Ook interessant