Sterren.nl

Playlist van Sterren.nl

Volledige playlist Luister LIVE
Terug naar nieuws overzicht

Guus Meeuwis schrijft kookboek

18 mei 2016

In het diepste geheim werkten zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd de afgelopen maanden aan een heus kookboek.

Ter ere van zijn 20-jarige jubileum opende Guus Meeuwis in 2015 samen met zijn goede vriend en sterrenchef Dick Middelweerd het pop-up restaurant Gustaaf. Maar bij een lintje doorknippen bleef het echter niet. De zanger komt namelijk met een kookboek op de planken.

Niet gek, want als Brabantse Bourgondiër weet Meeuwis wat lekker eten is. “Dick en ik hebben het altijd over twee dingen: wielrennen en eten. Het eerste doen we zelf te weinig, het tweede des te vaker en liever. Uit die gesprekken is dit kookboek ontstaan”, legt de zanger uit.

De recepten zijn met uiterste precisie geselecteerd. “Het is eigenlijk een verzameling van alles wat we zelf het lekkerste vinden”, aldus Guus. “Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt tot recepten waarmee je kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. De gerechten van Guus staan inmiddels ook bij ons thuis op tafel en andersom, dat is precies de bedoeling van dit boek”, vult Dick aan.

Het kookboek bevat zo’n 70 recepten. Voor wie de smaak van Guus wil herkennen, is er telkens een eenvoudige versie van thuiskok Guus en een iets uitgebreidere versie van sterrenchef Dick gemaakt. Zo krijgt de lezer letterlijk een kijkje in de keuken van debuut chef Guus Meeuwis.

Of de nieuwe passie voor Guus ook het einde van zijn zangcarrière betekent, lijkt onwaarschijnlijk. “Koken is een grote hobby en het maken van dit boek was echt een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan”, aldus de Brabander.

Ook interessant