Sterren.nl

Playlist van Sterren.nl

Volledige playlist Luister LIVE
Terug naar nieuws overzicht

Frank van Etten overleefde autocrash

28 juli 2016

Zanger Frank van Etten (34) kwam op woensdagavond in een levensbedreigende situatie terecht toen hij op weg was naar een wellnesscentrum in de buurt van Helmond. De Brabander werd aangereden door een bus.

Naar eigen zeggen, kan Van Etten het nog maar net navertellen. “Ik had wel dood kunnen zijn. Gelukkig reed ik in een stevige auto, anders was ik volgens de ambulancebroeders misschien wel op slag dood geweest”, aldus Van Etten.

De zanger was onderweg richting Helmond voor een avondje ontspanning. “Er was daar een aantal wegen afgesloten, waardoor ik een paar keer moest keren. Uiteindelijk raakte ik de weg kwijt en kwam ik op een voor mij onbekend kruispunt terecht. Daar ging het helemaal mis”, vertelt Van Etten. “Ik werd daar zo hard aangereden door een bus dat mijn auto een paar cirkels maakte op het wegdek. Mijn nek klapte dubbel en in een fractie van een seconde trok mijn leven aan me voorbij. Dit was het dan, dacht ik. Een vrouw en kinderen die het voortaan zonder mij moeten stellen.”

Geheel uit eigen beweging lukte het Van Etten om uit zijn auto te stappen. Al snel waren hulpverleners ter plaatse. Met loeiende sirenes werd de Brabander naar het ziekenhuis gebracht. Zonder botbreuken, maar met veel pijn heeft hij daar de nacht doorgebracht. Op donderdagochtend mocht Van Etten weer huiswaarts.

Voorlopig heeft de zanger al zijn optredens afgezegd. “Geen idee hoe lang het gaat duren voordat ik weer de oude ben. Ik baal als een stekker dat ik mijn fans moet teleurstellen, maar het is even niet anders”, aldus Van Etten.

Ook interessant